We hebben weer een gezellig groepje heren die op een eenvoudige manier voor zichzelf willen leren koken. Wij laten hen meteen kennismaken met andere smaken dan de geëigende, maar net zo gemakkelijk te koken.
Hier het recept van de spinazie-broccolisoep:
Spinazie-broccolisoep met soldaatjes
4 -6 personen
Ingrediënten
1 pak diepvriesspinazie, deelblokjes
250 gram broccoli in roosjes
200 cc. melk
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Een beetje olie
500 cc. bouillon van 1 bouillonblokje (groenten of tuinkruiden)
Bereiding:
Pel en snipper de knoflook en sjalotje. Verhit de olie en bak hierin de sjalot en knoflook zachtjes tot je het gaat ruiken. Voeg de spinazie en de broccoliroosjes toe. Doe de melk en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de soep ongeveer 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
Garnering soldaatjes:
(Oud) brood in reepjes snijden, met een beetje olie overgieten en in een koekenpan bruin en knapperig bakken.
Dit kan ook in een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 10 minuten.
Email : kookookweert@gmail.com | Telefoon : 0495 524 909 of 0612088548